Ovesné vločky jsou známé a patří do jídelníčku všech, kteří chtějí zhubnout a žít zdravě. Jsou chutné, lze je připravit na mnoho způsobů a hlavně – zasytí na dlouhou dobu a dodají spoustu energie. Proto jsou vhodné zejména jako snídaně, kdy potřebujete rychle nabýt energii před dlouhým školním či pracovním dnem. A protože nikdo nechce trávit v kuchyni hodiny, máme pro vás tři rychlé recepty, tedy způsoby, jak vločky připravit a jak si je pořádně vychutnat.
Fitness omeletka
Jedním z rychlých a velmi jednoduchých receptů je omeletka, kterou máte do deseti minut hotovou. Stačí smíchat 25 g ovesných vloček, dvě celá vejce a navíc můžete dodat například 10 g proteinu, kokosu, nebo lžíci kakaa. Směs je dobré lehce promixovat, aby byly vločky najemno a vše se pořádně smíchalo. Nakonec je potřeba omeletku nalít na rozehřátou pánev – v případě teflonové by nemělo být zapotřebí žádného oleje, pokud však máte starší pánev, doporučujeme kokosový olej, kterého stačí opravdu málo, třeba jen polovina čajové lžičky. Omeletka tak získá vůni kokosu, ale nebojte, chuť nijak výrazně nepřebere.
Omeletku nechte pěkně osmahnout dozlatova – díky tomu, že je z vajíček, jistě poznáte, kdy je hotová. Nakonec stačí vzít ovoce, které na omeletku můžete rozmačkat či naskládat, sehnat však můžete různé zdravé přírodní sirupy či marmelády, kterými ji můžete také dochutit.
TIP: Máte-li rádi slané snídaně, můžete do omelety přidat pár listů špenátu. Barva možná nebude tak líbivá, chuť si ale zamilujete!
Domácí müsli
Máte rádi müsli, ale v obchodech je drahé? Proč si nezkusíte udělat vlastní? Tento recept není nijak složitý a vlastně nejde ani u žádnou novinku, ale zkuste si spočítat, na kolik vás vyjde müsli z obchodu, a kolik vás bude tát müsli, které si namícháte doma sami – navíc podle své vlastní chuti! Své dokonalé müsli můžete smíchat právě z ovesných vloček, sušeného ovoce, semínek, oříšků a obohatit ji můžete také o čokoládové hoblinky. Máte tak jistotu, že vaše müsli bude zdravé, bez přidaných umělých látek. Müsli potom můžete nasypat do mléka či jogurtu, ale zobat jej můžete i samotné, jen tak na chuť.