9 krásných copánků na léto, které se lehce naučíte!

Léto je ideální dobou na to vyzkoušet si nové osvěžující účesy, které vypadají skvěle, a navíc jsou jednoduché, takže je hravě zvládnete sama doma. Copánky jsou perfektní volbou pro každou letní příležitost. Nosit je můžete na pláži i na večeři k elegantním šatům. Podívejte se na 9 trendových letních účesů, které musíte letos v létě vyzkoušet.

Francouzský cop

Francouzský cop je nesmrtelná klasika, která vypadá velmi elegantně, uhlazeně a čistě. Je tak skvělou volbou na sport i na večerní akci a po zalakování lakem na vlasy vám vydrží opravdu po celý den. Tento účes je ideální na letní dny, jelikož drží vlasy pevně pohromadě a nepadají vám do obličeje. Cop začíná vysoko na temeni hlavy a postupně se zaplétá po celé délce vlasů, přičemž se do copu postupně přidávají vlasy z obou stran.

Vodopádový cop

Velmi žensky a romanticky působí vodopádový cop, který je ideálním účesem na letní večery nebo i slavnostnější příležitosti. Při tomto účesů zůstávají prameny vlasů volné a jsou ozdobené copem, který jde kolem vaší hlavy. Navzdory složitému vzhledu je tento účes jednoduchý na vytvoření. Začněte klasickým francouzským copem na straně hlavy, nechte vždy jeden pramen volný a přidávejte nový z vrchu. Takto pokračujte po celé hlavě a upevněte na konci. Cop můžete ozdobit například jednoduchými květy a hodí se i ke krátkým vlasům.

Nizozemský cop

Francouzskému copu je podobný nizozemský, který je však pleten obráceně a díky tomu vytváří efekt vystupujících copánků. Tento účes je skvělý například na letní festivaly či koncerty a dobře vypadá na krátkých i dlouhých vlasech. Začnete u temene hlavy, rozdělte si vlasy na tři prameny a zaplétejte. Při pletení postupně přidávejte prameny, ale pokládejte je pod sebe, čímž začne copánek více vystupovat.

Pětiřadý cop

Pokud vás omrzel klasický cop pletený ze tří pramenů, vyzkoušejte pletení z pramenů pěti. Z počátku se vám bude zdát pletení složité, ale s trochou praxe to hravě zvládnete. Tento cop dodá vašim vlasům bohatý a elegantní vzhled a upoutá pozornost ostatních.

Rybí cop

Rychlou klasikou je i rybí cop, který se hodí ke každé příležitosti. Copánek je tvořen pouze dvěma prameny, které se střídavě překládají přes sebe. Začněte tím, že vlasy rozdělíte na dvě části. Od každé oddělte malý pramen a překládejte ho na druhou stranu. Pokračujte, dokud nedosáhnete konce a zafixujte gumičkou. Cop můžete nosit těsný i volný, který vypadá jemně a romanticky.

Bublinkový cop

Moderní, zábavný účes, který budí pozornost, to je bubble braid, který vypadá jako řada bublin. Navíc je rychlý a snadný. Zavažte vlasy do vysokého copu a rozdělte jej gumičkami na několik sekcí. Poté už jen stačí jemně roztáhnout vlasy mezi gumičkami, aby vytvořily ony „bubliny“.

Boho copánek

Tyto copánky jsou inspirované bohémským stylem a jsou tak ideální na letní párty, festivaly či plážové dny. Vytvořte si po celé hlavě volné vlny pomocí kulmy nebo žehličky a zapleťte si několik drobných copánků, které pak zakombinujte do účesů. Z copánků a volných pramenů můžete vytvořit jeden velký cop, drdol nebo je nechat jen tak rozpuštěné.

Box Braids

Pokud v létě jedete na dovolenou nebo jen nechcete řešit každodenní česání vlasů a vymýšlení účesů, zvolte populární copánky s názvem Box Braids. Tento letní účes se stal populární zejména díky své praktičnosti a dlouhodobé výdrži. Několik týdnů totiž copánky vůbec nemusíte upravovat, stačí si je jen pravidelně umývat šamponem a kondicionérem. Jejich zapletení však vyžaduje určitou zručnost a hlavně čas. Vlasy si nejdříve rozdělte do čtvercových sekcí a každou sekci rozdělte na tři prameny, ze kterých pak zapletete klasické copánky.

Cornrows

Cornrows, známé také jako africké copánky, jsou podobnou „bezúdržbovou“ variantou letního účesu. Oproti Box Braids jsou tyto copánky zapleteny velmi blízko k pokožce hlavy a vy z nich tak můžete tvořit různé vzory a styly podle své kreativity. Vlasy si nejdříve rozdělte do několika částí, které pak začnete zaplétat. Začněte opravdu u pokožky hlavy a postupně přidávejte pramínky z okolních vlasů. Tím, že jsou vlasy pevně spletené, se vám nikde nemotají a tento účes je tak skvělou volbou pro letní dny na pláži nebo při sportovních aktivitách.

Snadná péče

Copánky jsou jednoduché na péči i údržbu. Používejte například ochranné spreje před UV zářením a slanou vodou. Nezapomínejte vlasy také správně hydratovat, jelikož pouze hydratace jim pomůže udržet lesklost a zdravý vzhled.

 

Napsat komentář

(Spamcheck Enabled)