Postupně sestříhané vlasy: 9 tipů na různé délky a stylové účesy

Jedním z nejoblíbenějších účesů poslední doby jsou tzv.  postupně sestříhané vlasy, které sluší téměř každému typu ženy. Tento střih totiž vlasům dodává objem, texturu a pohyb, což je ideální zejména pro ty z vás, které chtějí vypadat svěže a přirozeně.

Ať už tedy máte krátké, středně dlouhé nebo dlouhé vlasy, zde je 9 tipů, jak vytěžit maximum z postupného sestřihu.

Odvážný a svěží look

Ženy, které preferují krátké vlasy s trochou objemu, často volí účes, kdy jsou vlasy sestříhané přímo na temeni hlavy, čímž účesu dodávají dynamiku a lehkost. Krátce sestříhané vlasy kolem tváře pak krásně lemují obličej. Tento účes je ideální zejména pro rovné vlasy, ale skvěle vypadá i na mírně zvlněných. Styling s lehkým voskem nebo pěnou vám zajistí, že vlasy budou držet tvar po celý den.

Postupně sestříhané vlasy: 9 tipů na různé délky a stylové účesy 2

Elegance s krátkými vlasy

Pixie style je hitem posledních let, který se dá nazvat doslova nadčasovým stylem. Pro ženy s jemnými vlasy je tento účes skvělou variantou, jak do něj přidat objem. Postupně sestříhané vrstvy vlasů totiž pomáhají rozbít jakoukoli těžkost, takže účes působí živě a vzdušně. Tento střih se skvěle hodí pro ženy, které se nebojí experimentovat s krátkými vlasy. K úpravě vám pak postačí trocha tužidla nebo vosku.

Postupně sestříhané vlasy: 9 tipů na různé délky a stylové účesy 3

Retro styl s moderním nádechem

Oblíbený shag střih jsou postupně sestříhané vlasy střední délky, které vytvářejí dojem nespoutaného vzhledu. Tento účes je ideální pro vlnité a kudrnaté vlasy, které tak díky němu získají texturu. Sestříhané vlasy kolem obličeje vytvářejí měkké linie, zatímco celkový objem zůstává vzdušný a plný pohybu.

Postupně sestříhané vlasy: 9 tipů na různé délky a stylové účesy 4

Lehce sestříhané polodlouhé vlasy

Středně dlouhé vlasy jsou skvělým kompromisem mezi krátkými a dlouhými vlasy. Když je doplníte o postupný sestřih, získáte lehký a vzdušný účes, který se snadno upravuje. Tento typ účesu je ideální pro všechny typy vlasů, od jemných až po husté. Navíc s tímto sestřihem vytvoříte jakýkoli účes budete chtít.

Postupně sestříhané vlasy: 9 tipů na různé délky a stylové účesy 5

Letní plážový styl

Postupně sestříhané vlny dodávají účesu lehkost a přirozenou strukturu. Pro dosažení tohoto účesu můžete použít buď přírodní vlny, nebo si je vytvořit kulmou či žehličkou. Výsledkem jsou pak vlasy plné pohybu a života, které působí nenuceně a stylově zároveň. Ideální účes na léto například na pláž.

Postupně sestříhané vlasy: 9 tipů na různé délky a stylové účesy 6

Romantický look

Dlouhé vlasy mohou někdy působit těžce a jednotvárně. Postupné sestříhání jim pomáhá odlehčit objem a dodává účesu pohyb. Tento styl je ideální pro ženy, které milují délku svých vlasů, ale chtějí něčím alespoň trochu oživit jejich vzhled. Postupně sestříhané vrstvy navíc pomáhají zvýraznit přirozenou strukturu vlasů, ať už jsou rovné, vlnité, nebo kudrnaté.

Postupně sestříhané vlasy: 9 tipů na různé délky a stylové účesy 7

Asymetrický sestřih

Pokud se nebojíte výzev a trochy extravagance, zvolte asymetrický sestřih. Tento styl totiž kombinuje různé délky vlasů, které jsou například na jedné straně kratší a na druhé delší, čímž vytvářejí zajímavý kontrast a přitahují pozornost. Asymetrické účesy jsou skvělou volbou pro ženy, které chtějí být výrazné, ale zároveň si udržet eleganci a styl.

Postupně sestříhané vlasy: 9 tipů na různé délky a stylové účesy 8

Postupně sestříhaná ofina

Nechcete se vzdát svých dlouhých vlasů, ale zároveň toužíte po tom svůj účes alespoň trochu oživit? Sestříhejte si ofinu, která dodá každému účesu šmrnc. Ofina pak může být přizpůsobena délce vašich vlasů, krátká ofina působí mladistvě a hravě, zatímco delší vrstvená ofina dodává účesu eleganci.

Postupně sestříhané vlasy: 9 tipů na různé délky a stylové účesy 9

Ombre a balayage

Balayage je technika barvení vlasů, která zdůrazňuje jejich přirozený pohyb a texturu. Když ji zkombinujete s postupně sestříhanými vrstvami, dosáhnete opravdu krásného efektu. Sestříhané vlasy navíc zvýrazní barevné přechody balayage a dodají vlasům hloubku a rozměr.

Postupně sestříhané vlasy: 9 tipů na různé délky a stylové účesy 10

Postupně sestříhané vlasy nabízejí široký výběr stylů, které lze přizpůsobit různým délkám a texturám. Ať už tedy máte vlasy krátké, středně dlouhé, nebo dlouhé, vrstvený sestřih přidá vašemu účesu objem, pohyb a lehkost. Vyberte si styl, který odpovídá vašemu osobnímu vkusu a potřebám, a neváhejte experimentovat s barvami či stylingem.

Zdroje

Napsat komentář

(Spamcheck Enabled)