Šokující pravda o naší stravě

Šokující pravda o naší stravě

Žít v souladu s přírodou je jednoduché, ale není to snadné. Člověk si pod sebou začal větev třeba v době, kdy objevil oheň a začal si potravu tepelně upravovat, tedy pečením masa a výrobky z obilovin.

4 skupiny

Živočišnou říši dělíme podle druhu potravy, kterou daný typ přijímá na masožravce (šelmy jako kočka, tygr či lev), všežravce (pes, prase, či medvěd), býložravce (žirafa, slon či antilopa) a plodožravce (kam patří primáti). Skupiny se liší zažívacím ústrojím optimálně uzpůsobeným potravě, kterou přijímají. Kráva4 žaludky, aby mohla strávit rostlinnou potravu v podobě trávy. Šelmy mají vyvinutá játra pro dobré trávení masa a krátké střevo, aby se do jejich těla nestačily vyloučit toxické látky z masa, které v trávící soustavě zahnívá. Plodožravci neboli frugivorové, jako primáti včetně člověka, mají trávicí ústrojí uzpůsobeno k přijímání potravy ve formě plodů, ovoce, zeleniny či ořechů. Je pro nás požívání masa stejně nepřirozené jako pojídání trávy.

Opice

Lidská strava

Lidská strava, jak ji známe je nepřirozená, našemu tělu škodí a způsobuje choroby počínaje chřipkou a konče rakovinou. Potraviny dělíme na kyselinotvorné a zásadotvorné, podle pH faktoru zbytku po strávené potravě. Jde o číselnou stupnici do 14, kde číslu 7 odpovídá pH neutrální a pod pH 7 je vše kyselé a vyšší než 7 je zásadité. V lidském těle jsou všechny tekutiny, jako krev, sliny či lymfa zásadité s výjimkou žaludečních šťáv tvořených převážně kyselinou chlorovodíkovou.

Kyselinotvorné a zásadotvorné potraviny

Syrové ovoce a syrová zelenina jsou zásadotvorné, stejně jako zakysané mléčné výrobky typu podmáslí, klasický syrový jogurt, jablečný ocet, zelený čaj, bio víno a olivový olej lisovaný zastudena. Mezi kyselinotvorné potraviny patří pečivo, čokoláda, mléčné výrobky, káva, černý čaj, ořechy a alkoholické nápoje. Syrové rostlinné potraviny jsou až na výjimky zásadotvorné, ale tepelně upravované potraviny rostlinného i živočišného původu jsou kyselinotvorné. Naše tělo je převážně zásadité a měli bychom konzumovat převážně zásadotvorné potraviny asi z 80 %.

Bobuloviny

Acidóza – překyselení

Robert S. Morse, americký lékař, biochemik a přírodní léčitel tvrdí, že většinu nemocí má na svědomí nevhodná strava. Příčina chorob je vrozená – genetická oslabení, nebo je to toxicita – výskyt jedů v organizmu, anebo acidóza – překyselení. Je třeba se proti překyselení bránit a jíst převážně čerstvé ovoce, zeleninu, ořechy a zejména tepelně neupravované. Odolat byznysu jménem zdraví a myslet na své tělo. Tepelně upravená strava je návyková, neboť i malý výpadek v jejím přísunu způsobuje ředění krve. Hustota krve se sníží a tělo přejde od intoxikace k detoxikaci.

Detoxikace a abstinenční příznaky

Tělo se přirozeně zbavuje látek využitých, škodlivých a toxických. Když se dostanou do krve, má to nepříjemné tělesné a duševní následky. Většina lidí je nevědomě a nedobrovolně závislá na stravě zastavující detoxikaci. Běžné tepelně upravované jídlo se chová stejně jako jiná návyková droga. Pokud přejdete na syrovou rostlinnou stravu, přijdou nepříjemné abstinenční příznaky. Detoxikace je dlouhá, ale pokud vydržíte a změníte styl života, přijde energie a zdraví  na těle i na duši.

 

 

 

 

Napsat komentář

(Spamcheck Enabled)